Menu
Gildia Pióra na Patronite

ukojenie

pieśni cudna
szumie fal
krzykiem mew
zagłusz lęk

za horyzont
bez skazy dnia
sen mój z jawą
w jedno zlej
w blasku luny
gwiazd mrugnięciem
na łupince z kory marzeń
grzbietem fal
zanieś mnie

cichym szeptem
kropel pluskiem
ukołysz serce rozedrgane
zanim przebrzmisz
słońca blaskiem
wlej nadzieję
moc i wiarę

159 240 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • krysta

    11 June 2016, 11:17

    ładny