Menu
Gildia Pióra na Patronite

wróżba

pierwszy płatek
na ziemię upada
na nim serce
że kocha

drugi za nim
w drogę podąża
by powiedzieć że nieprawda
nie kocha wcale

trzeci znów
promieniem słońca się skrzy
obiecując szczęście
a przy mym boku ty

czwarty burzę zwiastuje
i rychły koniec
bo wszystko to ułuda
kłamstwem podszyte rozmowy

i tak płatek za płatkiem
raz uśmiech
a za nim smutek gości
aż do ostatniego

nie zrywam go
przecież to dziecinna wróżba
a jednak w sercu zadra
może to prawda

- 1994 -

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • giulietka

    26 February 2011, 10:32

    ....gdy trzymamy w dłoni wątłe pąki uczuć, każdy znak jest wróżbą ich kruchej stałości...

    Pozdrawiam serdecznie...