Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niebowisko II

Pierścień gdy z palca zszedł
Agonalnym łaskotem w bruk
Przetopionym zamętem
Nawet ksiądz jako Bóg
Żadnym sakramentem
Symbolika z krzyża zdjęta
Można z gwoździ drwić
Niebowisko
Kto postanowił nigdy
Ktoś utracił wszystko
Ponoć wybór mamy
Raczej w klatce
Zamykany
Tylko w ogród teraz iść
Nocą nieusłuchliwą
Bo to jesień przy nagrobku
Chroniona pozorną modlitwą
Podnieść życia liść
Prorokiem każdy
Kogo droższa na tacy myśl...

2016.01.21

15 293 wyświetlenia
150 tekstów
72 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!