Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pielgrzymowało serce szukając ukojenia

podczas gdy jego właścicielka
wciąż myślała o mężczyźnie,
który ją zranił
zagubiła się szukając ucieczki przed
ostrzałem jego słów
Lecząc rany zadane
jego chłodnym spojrzeniem,
narkotyzując się
zapachem dawnego szczęścia

i rozmyślając o uczuciu,
które kiedyś przybrało maskę miłości......

12 300 wyświetleń
134 teksty
10 obserwujących
  • obito

    22 September 2011, 18:42

    Tylko jedna rada - w tym wersie:
    który ją zranił i
    ...bez "i".

  • DnL

    22 September 2011, 12:31

    Na pozór prosty, a jednak głęboki i ciekawy wiersz. Pozdrawiam