Menu
Gildia Pióra na Patronite

vantablack

piekło potrafi być słońcem
zmartwychwstaniem w szklanym kamieniu
- wchłaniającym światło hermetycznym grobie
kropką vantablack przed niewypowiedzianym słowem
a przecież to bez znaczenia w jakim momencie zatrzymam film
on nie czuje
pośpiechu, napięcia, lęku
jak ja
boję się bo wiem
bo czuję się źle z tym, że czuję
kiedy wiem podświadomie że mam coś do zrobienia
ale czy w życiu nie chodzi właśnie o to
aby zawsze mieć coś do zrobienia?
gdy najgrubszy lód potrafi przełamać
czasem tylko grzech

30 316 wyświetleń
360 tekstów
51 obserwujących
  • silvershadow

    22 May 2018, 17:15

    Dziękuję Ci za ten obszerny i bardzo wnikliwy komentarz, warty przemyślenia.
    Miło mi, pozdrawiam.

  • I.Anna

    5 May 2018, 12:00

    Czasem wydaje nam się, ze kroczymy drogą nie mając innego wyjścia, ale tak wcale być nie musi, może tylko nie widzimy, że mijamy skrzyżowanie, lub zjazd...
    zgadzam się, że piekło potrafi być słońcem, bo bardzo dobrze potrafi manipulować i sprawiać, ze widzimy nic nie dostrzegając...
    Bardzo ciekawy tekst, ma swoje emocje i budzi emocje... dziękuje za te chwile.
    najgrubszy lód może przełamać zupełnie coś innego...
    Pozdrawiam

  • silvershadow

    6 April 2018, 10:24

    Dziękuję za słowa i piękną muzykę. Pozdrawiam.