Menu
Gildia Pióra na Patronite

Żyjemy

Pięćdziesiąt trzy
miliony złotych
przepili w zeszłym roku
bolesławianie

cóż
no cóż

stać nas
to pijemy
więc nachlejmy się
zanim pomrzemy

na wernisażu wino
dla artystów
pod osiedlowym sklepikiem nalewki
w objęciach żulików
wypijmy wszyscy za zdrowie robotników

życie jest ciężkie
więc zalać się trzeba
może wtedy wcześniej
weźmie nas jasna cholera

marka

127 931 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • misiek45

    21 February 2013, 20:19

    I cóż to za życie gdy świat się przelewa-pozdrawiam miło Piotrze:))