Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jesienna dedykacja.

Pewnemu Panu z Sopotu,
Co nie chce mi robić kłopotu,
Posyłam kolory jesieni,
Niech szary świat mu się zmieni;
Zacznę od wrzosów z polany,
Mieniące się kolorami,
Od białych po róże, fiolety,
Tak zmienne, jak czasem kobiety.
I klony ze złotem, czerwienią
Jesienne dni rozpromienią
Do pary z brązową buczyną,
Niech będą uśmiechu przyczyną .
I dodam korale jarzębin,
Co smutki przegonią z dna głębin.
Niech Pan się uśmiechnie, rozmarzy.
Z uśmiechem jest Panu do twarzy.

/Joanna/
Tak, z uśmiechem jest Panu do twarzy.
Ja piszę znów, a Pan znowu marzy...

63 525 wyświetleń
347 tekstów
60 obserwujących
  • Nutka67

    17 September 2013, 20:40

    Bardzo dziękuję, też się uśmiecham...
    Pozdrawiam czytających.

  • Gaia

    17 September 2013, 12:00

    Ładnie wymalowane. Dźwięcznie i uśmiechu przyda niejednemu Panu. Choć ten jeden jest tu najważniejszy :)

  • onejka

    17 September 2013, 11:51

    Ja się uśmiechnęłam, (choć kobiety mnie nie kręcą ;) ) ten Pan z pewnością też się uśmiechnie :)

  • M44G

    17 September 2013, 11:26

    Perełka, wręcz znakomicie. Brak słów by opisać to cudo.