Menu
Gildia Pióra na Patronite

"oria uż wno niana."

Pewnego razu, pewien ptak
O imieniu Mateusz,
A dokładnie to szpak
Nie mógł w nocy spokojnie spać
Ponieważ guzika musiał poszukać
Pewien Adaś mu pomagał
Lecz, żaden guzik się nie nadał
Aż tu pewnego razu
Jak z zaczarowanego obrazu
Pewien Kleks zamienił się
W ów guzik i znów
Wypuścić Mateusz mógł
Całe słowa z ludzkich ust.

Inspiracja lekturą szkolną.

http://www.youtube.com/watch?v=Tfodk95O_rQ

66 690 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!