Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kowalskiego Jana chwila zwyczajna

Pety jak słodkie rodzynki
rozsypane pod stopy

Jest taka ławka
w Bolesławcu
na dworcowym peronie
gdzie przychodzą
samobójcze myśli

Wystarczy że przysiądziesz

Są w czarnych prochowcach
butach sportowych
i spodniach na kant
w ustach męczą papierosy

Jeden z nich wepchnął mojego kolegę
pod koła
drugiego załatwili koło Lęborka
na linii jednotorowej
i spóźniła się SKM-ka
z dziećmi do domu
po szkole

Jest taka ławka da dworcowym peronie
niekiedy przychodzi myśl
w seksownej spódniczce
i oblizuje krwiste usta
(kupiła pomadkę przecenioną)
a jej trudno się oprzeć

Ktoś dłubał słonecznik
egzystencją znudzony...

127 832 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • M44G

    16 November 2015, 15:22

    Mam zdjęcie tego dworca kolejowego z napisem BOLESŁAWIEC u góry.

  • onejka

    16 November 2015, 09:22

    Świetnie oddany klimat, można przysiąść na tej ławce i obserwować...
    :)