Menu
Gildia Pióra na Patronite

codzienność

pełznę w ściekach
codzienności brudu
zamknięty w kanałach
ludzkiej obłudy

szukam

czystej słów wody
gestu bez interesu
szczerości uśmiechu
dotyku ludzkiego nie zombie

powietrza

o zapachu kwiatów
nie przesiąkniętego zgnilizną
oszustwa w perfum ubranego
piękny kostium zdrady

szumu

drzew pieśni miłosnej
za nic mającej bogactwo i sławę
dotykiem dłoni się karmiącej
bez słów się obywającej

159 516 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • anna kowalczyk

    30 January 2012, 19:07

    ...duszne jest czasem
    powietrze ludzkich serc..:(