Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dojrzałość

Pełnoletność mylona z dorosłością?
Zauroczenie mylone z miłością?
To tak jakby psa z kotem pomylić!
Lecz w obu przypadkach trzeba pomyśleć moi mili.

Jak 18 lat skończyłeś, to zapewne zauważyłeś, że
masz więcej praw ale i obowiązków.
Jako człowiek pełnoletni nie mów więc: WSZYSTKO mogę!
Bo tylko poniżasz tym własną osobę.

A co do miłości, czy to na pewno ona?
Zastanów się zanim powiesz: TAK, chcę!
Czy jesteś gotowy? Czy jesteś dojrzały?
O tym twe czyny nam powiedziały!

56 063 wyświetlenia
485 tekstów
32 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!