Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ostatnia nadzieja

Patrzył w niebo choć świat
wydawał mu się lepszym
w sercu czuł tylko smutek i żal

nim zdołał odwrócić wzrok
ziemia już nasiąkała
krwią niewinnych

nie powróci ojciec ani syn
matki nie otulą ramieniem
umierających dzieci

ziemia pogrążona mrokiem
w niebie anioły
z piętnem cierpienia
chowają swoje skrzydła przed złem

czy nim zgaśnie nadziei moc
następnego dnia
otuleni słońcem
powitają nowy lepszy świat?

https://www.youtube.com/watch?v=RUmdWdEgHgk

65 875 wyświetleń
735 tekstów
45 obserwujących
  • kati75

    13 April 2018, 10:20

    Dziękuję Wam za zatrzymanie się ,pozdrawiam;-)
    Karolinko smutny bo wiersz o bezsensownych wojnach;(w których giną niewinni ludzie .pozdrawiam Ciebie ciepło-)
    Papużko dziękuję że zajrzałaś:-)))
    Adnachielu niezwykle pisać to sztuka niestety ja tak nie potrafię uściskowuję i dziękuję za miłe słowa;-))

  • Adnachiel

    12 April 2018, 19:24

    Jak zwykle - niezwykle!
    Pozdrawiam Autorkę i szanownych gości :))

  • Papużka

    11 April 2018, 14:14

    Zatrzymuje...

  • 11 April 2018, 13:10

    Smutny, ale z nadzieją na nowy Świat.
    Piekny tekst