Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Ostatni akt "

Patrz...
jeszcze raz
spektakl
dla ciebie gram
nasz dramat który
pisaliśmy od lat

odsłonie dziś każdy akt...

reflektory na scenie
oświetlają smutną aktora
twarz
zaglądają w każdy zakamarek
rozdartej duszy
makijaż nie przykryje wszystkich
krzywd i uczuć...
złych
po twarzy płyną ostatnie
prawdy
łzy

Słowami...rozpaczy
rozrywam na strzępy
teatralny
kostium
wszystkich naszych
kłamstw...
cierpienia krzyk nawet
orkiestrę zagłuszył

a ty...

hipokryzji oddany widz
na stojąco brawa bijesz mi
rzucasz kwiaty do mych stóp
nadal...
nie rozumiejąc z tego życia
nic

Antarkat
opadła...kurtyna
to już ostatni
naszego dramatu
akt.

Julka.

*dedykowane K.A...uśmiechnij się jutro zagrasz... piękniejszą rolę :)

54 904 wyświetlenia
428 tekstów
95 obserwujących
  • Julka 10

    25 January 2012, 22:38

    Niestety Piotrze...prawdziwe życie...celebrytów też nie omija, w jego obliczu wszyscy...jednakowi :)

    Spokojnego wieczoru, pozdrawiam
    J.

  • marka

    25 January 2012, 20:48

    Życiem powiało.