Menu
Gildia Pióra na Patronite

na ulicy pytań

patrzę w lustro
kto jest za nim ?

czy ja ?

a może to cień
abstrakcyjny obraz istoty
przyobleczonej
w powłokę jestestwa ?

czy umiem wyjść bez maski ?

oglądam się na ulicy
na ludzi zmierzających zewsząd
pytając sam siebie
czy oni też
przywdziali twarze
adekwatne do pory roku ?

czy świat jest kłamstwem ?

ktoś pyta mnie o drogę
niemym ruchem warg
wskazuję kierunek przeciwny
uśmiecha się
dziękując odchodzi

czy tylko ja siebie nie słyszę ?

każdą chwilą
myślą błyskającą w umyśle
uciekam od tego co ma się zdarzyć

spoglądam w lustro
nie widząc nikogo ...

159 237 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • sprajtka

    5 October 2014, 20:40

    Spójrz za siebie, może zostałeś w tyle;)

  • słoneczniki

    5 October 2014, 20:37

    Intrygujący...
    Lubię takie

  • 5 October 2014, 16:38

    wolę jednak lustro ...mniej męczy ;)

  • RozaR

    5 October 2014, 15:26

    Za dużo przyglądasz się do lustra. To z tond te zaburzenia psychiczne.
    Polecam wysiłek fizyczny.