Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jesieni dotyk

Patrzę na jesienne liście
którymi bawi się na żółto słońce
liżące zmarzniętą ziemię
i słyszę klarnet
flet
a do tego skrzypce
z lśniących pajęczyn w rosie

Obok jest ruchliwa ulica
tonąca w niepamięci

Patrzę na krzew
i słyszę flet poprzeczny
uwodzi drgający liść
w piegi
i rude prążki

Na płocie
skrzy się pierwszy przymrozek
gwiazdami poranka
zagląda miastu w oczy
i proza
męczy go katar

128 103 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • awatar

    21 November 2012, 15:49

    ładne
    ostatnio czytałem naukowe wywody dlaczego jesienią liście żółkną albo się czerwienią
    ach ci naukowcy
    pozdr.