Menu
Gildia Pióra na Patronite

Patriotyzm...

Patriotyzm...

to nie pytać kim jesteś
tylko pochylić się nad człowiekiem

pomóc, nakarmić, dać schronienie
okazać serce
nie chcieć nic, tylko kochać...

jeśli tak potrafisz
nie smutaj

nie flagi nie hasła nie krzyki
lecz Bóg największym świadkiem
że niepodlegli jesteśmy...

190 655 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • 10 November 2017, 18:09

    Fiszka :)
    Pozdrawiam cieplutko :)

  • giulietka

    10 November 2017, 13:49

    Chciałoby się napisać: bo wolność jest w nas...
    Jak zwykle w samo serce, Gerardzie,
    dołączam się do uścisków;)

  • Adnachiel

    10 November 2017, 12:22

    Seneka, Seneka, Seneka...
    Za nieobecność Twą jestem zmuszony udzielić Ci... uścisków :)
    Czemu tak rzadko tu jesteś?
    Szkoda.
    Ale bardzo się cieszę, że pojawiłeś się dziś.
    I to z tak pociesznym wierszem.
    Dziękuję Ci i pozdrawiam :)

  • I.Anna

    10 November 2017, 09:03

    Tak piękny wiersz, gdyby tak móc odmienić świat ...
    pęd za pieniędzmi i luksusami zamienić na pęd w stronę człowieka...
    dziękuje za ten wiersz
    pozdrawiam

  • fyrfle

    10 November 2017, 08:49

    Piękny idealistyczny wiersz, ale dzisiaj patriotyzm to pieniądze i ich mądre rozdysponowywanie przez rządzących i przez gospodarstwa domowe. Więc przepraszam, ale trzeba pytać.