Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sacré cœur

pasterzu mej wiary
wybacz mi grzech

że duszę spowiadam
słowami wiersza
lecz ciężke jak głaz
grobu Jezusa

jest znamię Miłości

stygmat zbawienia

Franciszkowy ślad

zanim z ciernistych róż
zapleciesz wieniec
każdą noc przyozdób
koroną gwiazd

by widok mógł napawać serce
do którego zstępujesz
cierpieniem

próg Nieba
to Drzewo Krzyża

wrośnięte w Ziemię

101 483 wyświetlenia
954 teksty
266 obserwujących
  • giulietka

    26 October 2016, 09:35

    jest modlitwa cicha jak łza
    co myśli skołatane kołysze
    milsza Bogu niż chóry anielskie
    na progu serca klęka
    obok tej co przychodzi najciszej

    ludzie modlą się jak potrafią, anioły modlą się wierszem
    najpiękniejsza modlitwa jaką czytałam

  • piórem2

    25 October 2016, 20:02

    kochasz tego Boga co?

  • Cris

    25 October 2016, 19:58

    Emocjonalny, piękny...
    :)