Menu
Gildia Pióra na Patronite

znowu czekasz

***
papierowym ptakiem
unosisz się w powietrzu
lecisz jak ten Ikar
w stronę słońca
oślepiona blaskiem
spalona na popiół
z zaschniętymi usty
czekasz drżąca
tylko na dwa słowa

a łzy spadają na kolana
jak samotne krople deszczu...

© MaJa

7850 wyświetleń
60 tekstów
3 obserwujących
  • Cris

    23 February 2016, 21:34

    bardzo tęskny i ładny.
    :)