Menu
Gildia Pióra na Patronite

Fotografia

Pamiętasz naszą jesień
Złotą od słońca liści
Iskier naszych pocałunków
Złotych zorz tryskających
Z pomiędzy palców
Gdy nasze dłonie chwytały się
Zaciskały mocno
A Adaś z parapetu
Uplecionego przez ramiona hortensji
Jakby nie kot
A Marceli Szpak
Dziwił się światu
Niecierpliwie przebierając nogami
Strzygąc uszami
I kręcąc ogonem
Strzepywał liście
A potem szliśmy pod dach Niebios
Ułożony z kolorów tęczy
Zanosić im jak najbardziej
Czarno białe modlitwy
O mieć i być
Nas i Was

297 589 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
  • Malusia_035

    14 January 2019, 10:41

    Bardzo ładny :)

    Pozdrawiam Mirku :)

  • fyrfle

    13 January 2019, 19:18

    Dziękuję za opinię, pozdrawiam :)

  • luterin

    11 January 2019, 16:00

    Przycupnełam, wzięłam do ręki słów fotografię. I pomodliły się oczy moje o ten obraz, żeby pozostał ważny i wyraźny :)