Menu
Gildia Pióra na Patronite

Listy

Pamiętasz jeszcze tamte listy miłosne?
W starej komodzie przetrwały nie jedną już wiosnę.
Zapomniane, do Twego serca wysyłane, lecz nigdy nieodebrane.

Szeptałeś w ten jesienny, deszczowy wieczór słowa niepozorne
Lecz tchnąłeś we mnie nadzieję,
choć może te spojrzenia nie były kierowane do mnie.

Dzisiaj, gdy chłodne dni nadeszły, już Cię tutaj nie ma
Odszedłeś w nieznane, gdzie uschły dawno drzewa.

85 wyświetleń
1 tekst
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!