Menu
Gildia Pióra na Patronite

Fotografia IV

Pamiętasz?
Jesień nabierała barw.
Nakładała makijaż wymowny,
Jak "cała jaskrawość" Steda.
Próbowała stworzyć metaforę
Naszej miłości.
Oddać freskiem z liścia kwiatu
Szczęście jakim byliśmy.
Ogrom siły i piękna naszego.
Trochę jej wyszło,
Więcej nie bardzo.
Rdzewiały jej kolory ze zgryzoty,
Bo nie umiała przekazać
Tak wielkiej doskonałości.
A może nie wierzyła,
Że jesteśmy tylko ludźmi
I treść fotografii,
To tylko rentgen jej wątpliwości.

297 746 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!