Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pamięć moja

Pamięć moja

Pamięć moja pamięta zbyt wiele
Obrazy własnej i obcej krzywizny
Wykrzywiam grymas i oczy przewracam
Gdy przed nie obrazy pamięć mi wraca

Pamiętam ekspertów co dziś już ich nie ma
Docentów doktorów od siedmiu boleści
Autorytety stworzone z idiotów
I własne upadki jak grzechy dzieci

Ma pamięć przywraca obrazy
Z dziennika radia gazety
Pamiętam jak jeden taki tuż pod pałacem
Wypijał małpki koniaku dla hecy

I go lubili a nawet głosowali
A potem to nawet po ósmej nad ranem
śmiać nie przestali
Ta pamięć moja co łzawi nocami

76 490 wyświetleń
1011 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!