Menu
Gildia Pióra na Patronite

Po burzy.

Pada deszcz rzęsisty
Tworzy kałużę
Małe i duże
Na skraju wody
Żółty pyłek kwiatowy
Zapach kurzu się unosi
Smak metalu w powietrzu
Ślimak się spieszy
Wręcz biegnie powoli
Odrobinę wilgoci
Chce dogonić
Mucha pod liściem
Skryła się i suszy
Pod głazem skolopendra
Nóżkami przebiera
Lubi ciemno i wilgotno
Lecz teraz jest dla niej
Całkowicie za mokro
Siła ulewy i burzy
Nie jedno zbuduje
Nie jedno zburzy
Taki jest obraz po burzy

https://www.youtube.com/watch?v=WzWvY44e5sc

66 748 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    30 May 2015, 15:27

    Dziękuję Miłego popołudnia.

  • mill

    30 May 2015, 15:25

    ...super opisałeś obraz który czytając te szczegóły prawie się widzi oczami wyobraźni ;)....pozdrawiam i oczywiście fisz.....

  • M44G

    23 May 2015, 21:04

    Miłych snów.

  • Malusia_035

    23 May 2015, 20:56

    Bardzo rześki ,podoba mi się ...porywam do siebie :))

    Pozdrawiam wieczorowo :))