Menu
Gildia Pióra na Patronite

Paczka z niecierpliwością wyczekiwana,
wiele dni przed jej przyjściem przepłakanych.
Teraz, rozdarte pudełko, wysypana zawartość,
zdjęcie jedyne i ostatnie trzymane w rękach.
A na nim Ona i On,
bliscy, kochający się, młodzi.
Skulona teraz ona w kącie,
wylewając łzy i ściskając ich fotografię.
Jedyną pamiątkę,
Ostatnie wspomnienie.
Bo jego już nie ma,
odszedł, nie wróci.
Tylko emocje są widoczne na jej twarzy:
Złość,
Smutek,
Rozpacz,
Nienawiść.

Zła na niego, że odszedł bez pożegnania,
Smutna przez niego, bo już nie wróci,
Rozpacza z powodu straty,
I Nienawidzi Śmierci za to, co się stało...

10 299 wyświetleń
87 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!