Menu
Gildia Pióra na Patronite

dni różaniec

paciorki dni
między palcami przesuwam
niczym różaniec
z życia modlitwą
na zachód słońca spoglądając
szukam odpowiedzi
na nieme pytania

tych kilka zdjęć
pożółkłych przez lata
znaczone czasem wspomnienia
urywki dni
jakby zza mgły się wyłaniające
znaczone śmiechem
i łez kroplami

świt i zachód
kolejna pętla zakończona
ile ich jeszcze
nikt nie zna odpowiedzi
jutro niepewnością
dzisiaj już historia

159 502 wyświetlenia
1079 tekstów
54 obserwujących
  • 11 May 2013, 17:26

    Śliczny wiersz...

  • czarna mamba

    11 May 2013, 14:54

    wdzieczna jestem swej nieswiadomości
    za te prezenty podarowane ukradkiem
    bez słowa bez oczekiwania rewanżu
    ...pozostaja w mroku tajemnic
    niekoniecznie słodkie,bywaja kwaśne
    ale moje... kurcze pieknie piszesz:)chyba bede tylko stawiac usmieszki ...bo coz tu pisac :)

  • awatar

    11 May 2013, 14:35

    ładny początek