Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zanim zrozumiesz

Otwórz oczy,Szarlatanie,
Chwyć jej dłoń,
Taką zimną,lodowatą,
Kruchą niczym szkło.

Niechaj księżyc was kołysze,
Porwie ją !
Ciemność zakrada się w nas,
Zalewa jej oczy,czarna twarz.
Dzień z nocą próbują oszukać nas.

Powoli kołyszę ją wiatr.
Wichura rozpęta się,
Wspomnienia jak liście,
opadną na dnie..

A ona powoli wstanie,
otrząsnie się.
Jeszcze raz spojrzy w Twe oczy,pocaluje Cię.
Poda jej dłoń,uśmiechnie się.
I odejdzie pozostawiając po sobie
Tylko czarną mgłę,

6157 wyświetleń
55 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!