Menu
Gildia Pióra na Patronite

Otwieram Tobą zmęczone powieki
Po ciężkiej nocy – koszmarach snu
Przyklejam do rzęs Twój uśmiech
By widzieć go zamykając powieki
Pamiętać

Kreślę na ustach Twoje słowa
Które kiedyś miały znaczenie
Rozchylam wargi Twoimi dłońmi
Oddzielam jawę od snu by
Widzieć

Ciebie i mnie jako jedno
Serce bijące rytmem dnia
Układam z nas własną melodię
Do ucha szeptać ci miłość
Kochać

47 963 wyświetlenia
306 tekstów
144 obserwujących
  • Pechowa_

    17 January 2013, 12:24

    Pięknie piszesz... :)

  • Aquarelle

    16 January 2013, 21:59

    Bezspornie tak.

  • Uczuciowa

    16 January 2013, 21:56

    Prawdziwie kocha się tylko raz. Trzeba to pokazywać czynami, a nie słowami.

  • Aquarelle

    16 January 2013, 21:44

    Sądziłem, że takie uczucia są niezmienne przez to stałe. Zaś właśnie słowa splątane w supełki.

  • Uczuciowa

    16 January 2013, 21:41

    Osoba, która kocha często się gubi we własnych uczuciach.

  • Aquarelle

    16 January 2013, 21:38

    Ociupinkę pogubiony, może celowo. W końcu w rozmarzeniu powstał.
    Pozdrawiam.