Menu
Gildia Pióra na Patronite

Księga legend

Arafat22

Arafat22

Oto księga bohaterów legend i ostrych zakrętów
gdzie ci wielcy mali ludzi unikali wszelkich błędów.
Treść dla innych bez znaczenia resztę chwyci mocniej serce
teraz siadasz zacznij czytać zaciskając mocno ręce.
Od poczęcia mały człowiek z wiekiem wybierana droga
wiara czyni tylko cuda gdy posiadasz cząstkę Boga.
Jeśli nie wiesz o czym mówię nie usłyszysz tu zachęty
przeoczyłeś swą okazje w tej kolejce po talenty.
Dalej rusza ten epizod jeden człowiek daje motyw
narodziny pierwsze moto, w tle gorące państwo Włochy.
W genach urodzony mistrzem, wystarczyło trochę serca
chłopak szybko wystartował na swej drodze do zwycięstwa.
08 to nie numer, pierwsze trofeum na lata
więc Gilera świętowała Marco został mistrzem świata.
Tak jak w tańcu stawiał kroki, bo przegrani stali w miejscu
bez wyścigów nie ma życia, nikt nie chciał by żyć bez sensu.
Moto Gp królewska liga , klasa w sobie , świat najlepszych
tu nieważne są pieniądze , ważne by dojechać pierwszym. Nadszedł ten feralny dzień, tor Sepang Gp Malezji
Jeden zakręt czarne chmury wszyscy do trybun podbiegli.
Chwila ciszy jak modlitwa,miała zapobiec tej śmierci Marco Simoncelli odszedł z teamu Hondy do legendy.

Wiem że śmierć to nie przestroga ona tylko daje myśleć
duża prędkość , zakręt ,prosta ,wtedy oko zacznie błyszczeć.
Znasz to prawda ? tą iskierkę? która z każdym
kilometrem daje obrót, kręci serce.
Dziś ta księga bohaterów ma przypomnieć o tej pasji która każdego sezonu płomień w sercu nie raz zgasi. Są tam ludzie z wielkich torów , wielcy ludzie z małych ulic
każdy nie jedną rzecz poświęcił by do końca moto tulić.
Nie sztuką jest palić znicze , raz na rok chwycić zadumę
wielcy bohaterzy życia są dziś wszędzie w każdym tłumie.
Ludzie żyją własnym życiem , pasją gonią swe marzenia
staraj się brać los w swe ręce lecz tej księgi nie zapełniać

14 736 wyświetleń
139 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!