Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pesadez de corazón y mente

Oto kończy się dzień
Odchodzi nocą w cień

I tajemniczy okres ten
Zabiera snom tlen

Bojąc się, co dalej?
Co i jak wydarzy się?

Przy oknie badam teren
Do gwiazd unoszę serce

Tak jak wzrok swój
Kieruję w głęboki mrok

Myśl o Tobie, jasnością jest
Tak mocną, że aż słyszę szelest

Czy to Ty, w głowie mej?
Czy zaczątek choroby psychicznej?

Było to było, nie powróci
Chol,, erne kłamstwo

Lecz wiara jest po to
By siły były na szukanie prób

Wiara w nadzieję, nadzieja w wiarę
Taki trud serca i umysłu pomiędzy

Przyjaźnią, zwątpieniem, a Kochaniem
I to nie jest wcale łatwym wyborem

https://www.youtube.com/watch?v=hZbap9De-J4

66 744 wyświetlenia
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    23 June 2016, 15:46

    Dzięki. Dobrego dnia.

  • Cris

    22 June 2016, 22:59

    Ciekawy, dobry wiersz.
    Pozdrawiam.