Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bluszcz

Otoczony murem
Z samych dobrych ludzi
Pnę się w górę
Niczym bluszcz
W chłodnym życia ogrodzie
Na ich barkach oplatam ręce
Garść osób na palcach dłoni zliczę
Pójdą wszędzie, gdzie sam diabeł nie dotrze
Bez strachu, słów, wystarczą spojrzenia
Przenikające w krew, budzące śpiącą siłę
Która nie wygaśnie
Nigdy nie zginie

Dziękuje.
09.11.2011

16 294 wyświetlenia
237 tekstów
71 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!