Menu
Gildia Pióra na Patronite

biały

własnie o takiej śnieżycy
chciałam ci opowiedzieć
gdy wszystkie białe myśli
wirują gwiazd okruchami

otwieram noc na oścież
oddaję je w ręce wiatru

niech wyścieli nimi sny twoje
nim opadną białym zdumieniem
pod twoimi oknami

137 915 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • mill

    19 January 2016, 05:24

    .....lekko piszesz pięknymi słowami...Madziu. :*.....

  • giulietka

    16 January 2016, 15:42

    Beti, tak, chwilowa odwilż;) Dzięki;)

  • Gaia

    15 January 2016, 20:12

    Lekka puchatość rozpostarła swoje ramiona pod czyimiś oknami i nie jest zimna. Wcale, a wcale.
    :)

  • giulietka

    14 January 2016, 13:40

    Onejko, bo ta codzienność ma w sobie coś niecodziennego;) Dzięki za wpis!

  • onejka

    14 January 2016, 11:05

    Droga M. Ty tak niby o zwykłym, ale jakże niezwykle...
    pozdrawiam :)

  • giulietka

    14 January 2016, 10:54

    Cris, dziękuję, to niesamowite, że zawsze znajdujesz czas nie tylko na czytanie, ale i na parę słów, to jest piękne...

    Adnachiel, skłamałabym mówiąc, że stało się to mimochodem... ;)

  • Adnachiel

    14 January 2016, 10:46

    Doprawdy, wprawiłaś moje serce w zakłopotanie.
    Dawno nie czytałem tak wyjątkowego wiersza. Dziękuję.

  • Cris

    14 January 2016, 10:24

    Bardzo ładny...
    Pozdrawiam :)