Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kłamstwo

Oszuście, mój drogi!
Oszuście, mój jedyny!

Mój Ty kłamco czarujący,
wiersze tylko z pięknych słów układający,
piosenki na moją cześć komponujący.
O, mój ty kłamco niezawodny, niezawodzący!

Okłam mnie!
Słyszysz?
Wołam o Ciebie!
O kłamstwo się proszę… okłam mnie!

Dzisiaj okłamać mnie nie chcesz?
Za wszystkich dni… dzisiaj mi odmawiasz?
Dzisiaj nie umiesz?
Już nie potrafisz?

Zawiodłeś mnie.

Nie chcę już Ciebie.

14 685 wyświetleń
119 tekstów
5 obserwujących