Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

"ostatni raz pamiętam
jakbym jeszcze umiała kochać
że na krawędziach ust najtrudniej przeklinać śmierć"
- PearlSoul25

i kiedy wiem już
że mam ją na odległość powiek
mówię: moja
bądź
dotknij słowem nagnij noc do rzęs moich

pokazała mi się na chwilę
gasząc dom w dłoniach żebraka
zabierając wschód słońca niewidomemu
oddech pogrążonemu w śpiączce
dziecko
nieżyjącej matce

zamykając moje oczy w swoich ramionach
jeszcze
ucz mnie zostawać
bardziej niż jestem

28 855 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących