Menu
Gildia Pióra na Patronite

księga

opowiem Ci pewną historię
która zapisała się na kartach mojego życia
bo gdy jeszcze młodą byłam
dokonałam pewnego niezwykłego odkrycia

każdego dnia zadaję sobie pytania
na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi
żyję pragnąc czegoś więcej
a nie po to by mówić piękne słowa przy niebiańskiej spowiedzi

w całej swej odmienności
która towarzyszyła mi na każdym kroku
czułam że nic nie jest takie jak być powinno
a coś strasznego czai się po zmroku

jest taka księga, która skrywa wielkie tajemnice
historie odwagi i duchowego cierpienia
ten ją znajdzie i odczyta
kto nie lęka się i swój los odmienia

1300 wyświetleń
21 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!