Menu
Gildia Pióra na Patronite

Miliony słów

Opowiadania, wiersze, wersy, frazy jest w nich milion słów
Wszystkie one o czymś mówią, czy emocjach, czy przeżyciach
Określają one poczytalność, tudzież ludzki bunt
Ozdobione, puste, niespełnione, takie są zazwyczaj

Wystarczą mądre w liczbie kilku, niżeli poemat
Próżnie pisane, mówione krzyczane nie dotrą z pewnością
Kolorowe obietnice jakie dyktuje bohema
Spotyka przepaść życia, na której dnie wita się z zazdrością

Słowem kradniesz tajemnice, słowem miłujesz obficie
Słowem zabijesz brutalnie, słowo sprawia, iż nie ma barier
Puenta konkretna, dopięta pod kołnierzykiem
Wolę je szczere, matowe, niż kłamstwo błyszczące przez lakier.

43 925 wyświetleń
514 tekstów
20 obserwujących
  • Bruno

    13 August 2011, 11:55

    No Awatar nie poznaję Cię..
    Nie rozumiem co do tego, iż nie napisałem niczego swojego, na pewno nie nowego tylu użytkowników, każdy mógł napisać podobny wiersz ale ja nie czytam czegoś czego nie chcę ocenić.
    I zapewne to jest to o co Ci chodzi.

  • awatar

    12 August 2011, 21:31

    wolisz szczerze ?
    piszesz nieszczerze o behemie
    a raczej jej nie znasz i tak sobie uogólniasz
    chyba że chodzi ci o kolorowe reklamy
    ale to trzeba odróżniać
    w całości nie napisałeś niczego nowego, swojego,
    żeby ciekawie uogólnić trzeba bardzo dużo przeczytać i wiedzieć
    pozdrawiam

  • Bruno

    12 August 2011, 16:54

    :)

  • 12 August 2011, 14:58

    Chociaż co nieco się gryzie, to końcówka (ost. wers) jest rewelacyjna. :)