Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niech Żyje Królowa

Opiekowałaś się Nami
Walczyłaś ze szpiegami
Nienawidziłaś zdrajców
Kochałaś mądrość
Doświadczonych starców
Czułaś do swych ludzi Miłość
Zawsze miałaś za nic oszustów
Nie byli Twymi przyjaciółmi
Podeptali Cię 120 razy raz za razem
Potem zostałaś uderzona złym obrazem
W dumie szybko zło odeszło
Nie wiedząc, że sąsiadów tyle weszło
Ma Królowo, co się stało z Twą koroną?
Przyszedł Czwartek nagłą nocą
Co podpierał drzwi przemocą
A na sierpień gdzieś nad wodą
Ludzi już witali się ze zgodą
Przyszło słońce z blaskiem w grudniu
Odwilż tamtej zimy przyszła po 3 latach
Gdzieś w lipcu, lecz pod koniec
Gdy sąsiedzi sobie poszli
I stolarza zaprosili, napięte były spory
Na oddanie Naszej Królowej znów korony
Niby teraz jest wspaniale, niby fajnie i zabawa
Czy na kogoś teraz czeka pogarda czy pochwała?

https://www.youtube.com/watch?v=xSUK8rHmVbc

66 739 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    26 January 2016, 20:40

    Dzięki Michał Miłych snów

  • CЯuelCOMA

    25 January 2016, 21:53

    A mnie się podoba :)

  • M44G

    24 January 2016, 18:12

    Dobrego popołudnia RozaR

  • RozaR

    24 January 2016, 17:57

    Dobre
    -
    Rymy bym nieco poprawił - nami - szpiegami