Menu
Gildia Pióra na Patronite

bliżej niż można pomyśleć

oparta plecami o skałę
daleko wybiegam wzrokiem
choć piasek przykuł mi stopy
ciągle skrzydlate mam serce

to nic
że dzieli nas wszystko
co tylko dzielić może

ocieram się niemal rzęsami
o skrawek błękitnej koszuli

na drugim brzegu drży słońce
jak dłoń co zapala świecę
uśmiecham się
już nie tęsknię

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • mill

    30 August 2015, 12:18

    ...M.jak zwykle pieknie ;).....

  • 29 August 2015, 21:10

    Nie, krokodyle płaczą po posiłku, smoki - nim pożrą Niewiastę. :P

  • giulietka

    29 August 2015, 21:06

    Niech zgadnę te łzy to krokodyle chyba...;)

  • 29 August 2015, 20:59

    Jak Ty to robisz?...
    smocze łzy lecą mi na koszulę z napisem... :P
    Miłego wieczorku. :)

  • giulietka

    28 August 2015, 09:34

    Myślę, że z łatwością uzyskasz rozgrzeszenie.:)
    Ps.Do twarzy Ci w niebieskim... ;)

  • Adnachiel

    27 August 2015, 21:38

    Obawiam się, że przez Ciebie stałem się cytatowym złodziejem...
    Wiersz znów zabieram do siebie.
    Wobec tak pięknych słów mogę jedynie znów założyć niebieską koszulę :)

  • giulietka

    27 August 2015, 20:47

    Niki, nie ważne jak ja to widzę, ważne jak Ty to czytasz, bo za każdym razem, gdy oddaję moje wiersze w Wasze ręce chylę czoła przed Czytelnikiem...
    Miłego wieczoru!

  • nicola-57

    27 August 2015, 19:50

    n-ty raz czytam. Wyjątkowa korespondencja tytułu z tekstem.
    A puenta? Spróbuję widzieć tak , jak Ty...
    Pozdrawiam.

  • giulietka

    27 August 2015, 19:18

    Michał, dziękuję, za wizytę i ślad;)

    Krysiu, miło Cię widzieć, pozdrawiam również;)

  • krysta

    27 August 2015, 15:05

    ''...uśmiecham się
    już nie tęsknię''

    jednak jeszcze śnię..? i to pięknie, i wiersz też, wiesz!
    pozdrawiam Giulietko :)