Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pani nocy

O Pani Nocy z warkoczem złotym jak księżyca blask.
Odziana w szmaragdy i krople wieczornej rosy,
Spoglądasz na ten ziemski świat.

Spacerując wśród gwiezdnych alejek,
Nucisz cichutko melodię snu,
A wiatr łagodnym swym powiewem do ludzkich unosi ją dusz.

O Pani Królowo Nocy twym bratem Sen,przywołaj go.
Niech uniesie zmęczone codziennością dusze
Do krainy gdzie zatrzymał się czas.

Niech śpią i śnią o wiecznej radości,
O szczęściu, miłości o czym tylko chcą.
Kołysz je kołysz łagodnym powiewem dopóki nie zbudzi ich dzień.

27 415 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!