Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kowalscy na 100%

On z twarzą
czerwoną jak wieczorne słońce
nad torbą
czeka na przyjęcie

Odwyk

Przy stoliku
z żoną
która na miłości smyczy
znosiła stany alkoholowe
w biedzie lub dobrobycie

Przed chwilą dmuchnął
w alkomat
jest czysty od tygodnia
i niezwykle pewny siebie

Żona mówi o myciu okien
bo koło kopalni pył i brud
Życie górnika jest ciężkie
kielich i znój...

127 832 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • 6 December 2016, 07:37

    Alkoholizm jest tylko próbą ucieczki , od znoju

  • fyrfle

    5 December 2016, 22:39

    podzielam obserwację Waści.

  • 5 December 2016, 22:38

    Odważny tekst, a w dodatku bardzo dobry.
    Pozdrawiam. :))

  • MyArczi

    5 December 2016, 22:35

    wymowny wiersz