Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Ono za dnia błyszczące, powabne,
zawsze wyglądające zgrabnie.
On dostojny, choć nieśmiały,
rzadko pokazuje się cały.
Ono okrągłe, w żółtej sukience,
długie, złociste ma nogi i ręce.
On szczupły, wątły, za to wysoki,
wolniutko ku niebu stawia kroki.
Ono przyświeca drogę ptakom,
a on nadaje atmosfery wilkołakom.
Ono towarzyszem dnia,
odważniejszym około południa.
On amator nocy,
nigdy nie śpi o północy.
Ono samotnie za szczęściem goniące,
upragnionej miłości szukające.
On w otoczeniu pięknych panien - Gwiazd,
uciekłby od nich chociaż raz.
Oboje mają troszkę wspólnego,
lecz nikt nigdy nie widział, Księżyca ze Słońcem spacerującego.

24 654 wyświetlenia
261 tekstów
49 obserwujących
  • Myffa90

    16 July 2010, 16:13

    A ja powiem tak.
    Jestem laikiem, odważyłam się pierwszy raz coś napisać, nie wiem czy ładne czy nie.
    Dumna jak na razie nie jestem, ale dziękuję ślicznie.
    Opinia każda cenna. A i oko się cieszy, gdy widzi, że komuś się podoba. ;)))

  • awatar

    16 July 2010, 16:10

    Ładne +:)