Menu
Gildia Pióra na Patronite

Papierowa teczka

Ona zawsze miała
w oczach nostalgię
torebkę ze skazą
i płaszcz podszyty wiatrem

Drobna jak biedronka
ale z biustem figlarnym
przed wejściem do biura
szminkowała usta
by kierownik się napatrzył

Wczoraj podpisała umowę
na cały etat w korporacji
szef wymaga pończoch
i pracy po kolacji

Przyjechała z Ukrainy
i tak się złożyło
że szef na nowszy model
chce zmienić żonę zużytą...

127 935 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • 21 June 2019, 22:44

    Dobre.
    Pozdrawiam. :)

  • silvershadow

    20 June 2019, 11:15

    w Japonii ponad 60% kobiet musi w miejscu pracy nosić buty na obcasie ...