Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nielekko jest w miłości

O miłości mówić jest trudno
Nikt się nie przyzna ni zaprzeczy
O miłości cichnąć jest trudno
Kiedy tak sercem serce uleczy

O miłości - tej utęsknionej
Najtrudniej krzyczeć w nieznane
Wszyscy się boją i milczą
Gdy nagle serce się komuś oddaje

W miłości - tej przesłodzonej
Długimi latami szukać drogi
Zagubione gdzieś są te serca
I już tylko w przód, idą cztery nogi

O miłości mówić nie sposób
Bo cóż znaczy ta miłość
Kiedy wnet w porę czy nie w porę
Coś po drodze się nam zgubiło

Ciężko tak milczeć w miłości
Z sercem wyciągniętym na dłoni
W niej nikt - nawet te drugie
Nikt nas przed miłością nie wybroni

11 222 wyświetlenia
519 tekstów
5 obserwujących
  • krysta

    30 January 2015, 14:39

    ''Nikt nas przed miłością nie wybroni'' - cała prawda.
    pozdrawiam :)