Menu
Gildia Pióra na Patronite

Oksytocyna

Oj prześliczna dziewczyno
Bądź moją prywatną oksytocyną
Wywołaj skurcze czynów, myśli i słów
Niech do porodu wierszy będę zawsze gotów

Niech twój pocałunek
Będzie dla mnie…

Jak drażniona brodawka
Powodująca wydzielanie białek
Zaspakajając głód na moją miłość
Jak u ledwo narodzonego niemowlaka

Ale gdy już odejdziesz ode mnie
A twoja miłość pozostanie we mnie

To, chociaż niech twoje „ Żegnam”
Będzie dla mnie jak progesteron
Niech się w takim uczuciu zatrzymam
Miłość do Ciebie zabić może tylko mój zgon

66 747 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • marka

    15 April 2012, 19:37

    Świetne, nawet takie biologiczno - chemiczne.

  • M44G

    14 April 2012, 19:44

    To Mi jest miło że choć na pięć sekund mogłem zaoferować Ci taki nastrój.