Menu
Gildia Pióra na Patronite

Najtrudniejszy podpis w życiu

O jeden oddech samodzielny proszę
Serce Twoje przecież jeszcze bije
Choć respirator Twą klatkę podnosi...
Ty ciągle żyjesz
Otwórz oczy i proszę nie odchodź
Nie pozostawiaj nas w tym strasznym bólu
Lekarz papiery wciska do podpisu
To najtrudniejszy podpis w moim życiu
Serce Twoje będzie bić w innym człowieku
Nerki filtrować w całkiem obcym ciele
Pień mózgu umarł - mówi szeptem lekarz
Trzeba narządy pobrać do przeszczepu...

3626 wyświetleń
29 tekstów
7 obserwujących
  • Sylwia Friday

    17 April 2012, 21:47

    Nie zawsze milczenie jest złotem. W takim trudnym i smutnym momencie chyba bym zwariowała i umarła z żalu gdyby wszyscy na około milczeli. Nie oszukujmy się. Słowa otuchy zawsze są potrzebne.

  • słoneczniki

    17 April 2012, 21:39

    Milczenie i zaduma...

  • atina-beata

    17 April 2012, 21:02

    A co osuszyć może serce , gdy nie ma już w oczach łez, a gdy płacze serce , gdy bólu już nie da się znieść ? Jak uspokoić to serce, którego ból ten niemiarowy , wydaje się nie do zniesienia , gdy wydaje się, że to serce które zniosło tak wiele, za chwilę pęknie ?

  • motylek96

    17 April 2012, 20:58

    takich wierszy nie powinno się komentować...

  • marka

    17 April 2012, 20:46

    Jak serce płacze, to i poezja roni łzy...

  • Sylwia Friday

    17 April 2012, 20:45

    "Można odejść na
    zawsze, by stale być blisko". Ksiądz Jan Twardowski.

  • atina-beata

    17 April 2012, 20:33

    Jeśli to w Tobie zabije jego serce Zadzwoń do mnie, porozmawiamy
    Opowiem Ci jaki był
    Z czego lubił się śmiać
    Co kochał
    Opowiem Ci o Nim
    O życiu jego tak krótkim
    Ale wartym wspomnień
    Zadzwoń..
    Jeśli to Ty otrzymasz jego serce
    Jego życie...

  • atina-beata

    17 April 2012, 18:32

    Wszystkim , którzy są dzisiaj ze mną - dziękuję.

  • Sylwia Friday

    17 April 2012, 18:23

    Niestety smutne.

  • atina-beata

    17 April 2012, 18:09

    Walczyli, niestety nie było szans...Dzięki temu podpisowi może ktoś dostanie nowe życie...W to wierzę i to mnie jeszcze trzyma na nogach.