Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wydoroślenie

ojciec mówił synu mój
widząc młodej duszy żar
ludzie jak szerszeni rój
wezmą wszystko gdy im dasz

lecz myślałem to nie tak
dałem jaźń serce i duszę
to przyjaciel mój i brat
jemu przecież pomóc muszę

lecz gdy minął jakiś czas
i mnie bieda przycisnęła
stara przyjaźń poszła w las
bratnia dusza gdzieś zniknęła

dziś już wiem jaki jest świat
ojciec tylko zaśmiał się
każdy człowiek z biegiem lat
musi zmierzyć się ze złem

48 093 wyświetlenia
592 teksty
92 obserwujących
  • silvershadow

    24 January 2018, 10:28

    Cóż, prawdziwy ... choć (dziś już) czytam "mierzyć się ze złem".
    Pozdrawiam.

  • PetroBlues

    20 January 2018, 14:35

    Są, owszem, ale to rzadkość. Dlatego też gdy już się na kogoś takiego trafi to trzeba to docenić.

  • Papużka

    20 January 2018, 05:56

    Brudna prawda... choć są dusze, które wesprą chociaż przytuleniem.