Menu
Gildia Pióra na Patronite

Płomień.

Ogniu
za mgły kurtyną
czym jesteś?

Płomykiem świecy
co drogę wskaże?

Ogniska płomieniem
co ogrzeje?

A może jego żarem tylko
co oko nacieszy?

Pożarem domu skrzeczącego
w którego środku stanę?

Pożogą lasu
gdy ja drzewem biednym?

Piekłem
ogniem wiecznym...?

I spłonę
zmarznięty
jak tlen się wypalę
dla Ciebie...

Zgliszcza zostawisz
dmuchniesz
a ja polecę
w niepamięć...

81 776 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!