Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie jestem z wosku, więc trzymaj mnie blisko słońca

Ogniowi nie można ufać
lecz bez niego trudno jest płonąć
może dlatego jak ćmy
lgniemy do ust czerwieni
choć bliskość czasem tak boli

przecież zostanie po nas
jedynie garść popiołu

więc dopóki tu jestem
pozwól mi być pochodnią
bo nie umiem być knotem
który tli się cierpliwie
i umiera powoli

137 919 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    31 July 2012, 00:05

    Dopiero teraz dostrzegłam:) Przecież to celownik:)
    Dzięki za podpowiedź;)

  • Pax1975

    29 July 2012, 11:45

    Ogniowi nie można...

  • giulietka

    27 July 2012, 08:58

    Motylu, gdzie ty fruwasz ostatnio, że mało Cię widać?:) Fajnie, że zajrzałaś;)

    Jolu, dzięki, miło czytać;)

    Bogdanie, chylę czoła przed bezkresem horyzontu Twoich skojarzeń;)

    Agnieszko, dzięki i dzień dobry:)

    Miłego piątku wszystkim:)

  • misiek45

    26 July 2012, 23:20

    Pięknie -miłej nocki

  • aloya

    26 July 2012, 18:10

    Ładny wiersz :))

  • motylek96

    26 July 2012, 17:04

    noo niezle:)

  • giulietka

    26 July 2012, 15:17

    Mnie wystarczy zabronić, żebym sobie pozwoliła... ;)

    A pozwalaj sobie, Beatko, niech słowa bronią się same...
    ;)

  • Gaia

    26 July 2012, 13:51

    Jeśli pozwolę Tobie, to i sobie pozwoliłam

    Jaki ten ogień przyciagający.. No no ;))

  • giulietka

    26 July 2012, 13:16

    Dzięki za ciepłe słowa Dziewczyny:)

    Bożka, chyba styki mi się przegrzały;)))

    Miłego dzionka:):*