Menu
Gildia Pióra na Patronite

Człowieku

Ogniem Cię napisał świat,
Z iskry zrodził Twój płomień.
Rozkwitły, boś z życia rad,
Niedługo gaśniesz potem.
Solennie stygnie Twój żar.
Lecisz dymem w obłoki.
Wypaliłeś życia czar -
- prochem stały się zwłoki.

597 wyświetleń
12 tekstów
1 obserwujący
  • NancyAnna

    26 February 2010, 23:45

    wielki podziw

  • NancyAnna

    26 February 2010, 23:45

    wielki podziw

  • Akte

    26 February 2010, 18:22

    Perfekcyjny
    wspaniałe słowa i głębokie przesłanie.

    Pozdrawiam

  • NatalisaS

    26 February 2010, 17:22

    "Wypaliłeś życia czar -
    - prochem stały się zwłoki."

    Bardzo mi się podoba. Dobitne ukazanie rzeczywistości. Aż żałuję, że nie mogę zostawić oceny.

    Pozdrawiam. :)