Menu
Gildia Pióra na Patronite

między niebem a ziemią

od tego bólu w ramionach
nie urosną nam skrzydła
od smutku rosy na rzęsach
tylko serce płowieje

i nawet burzowa noc
nie zmieni mlecznych dróg w popiół

Anioły budzą się wcześnie
aby pokłonić sie słońcu
ludzie czasem spać sie nie kładą
by zapalić w pustym oknie nadzieję

137 914 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    18 July 2013, 21:28

    Krysiu, Aniu... bardzo dziękuję. :)

    Adnachiel, bo wróciły... ;)

  • Adnachiel

    18 July 2013, 21:14

    Dawno nie było tu tak anielsko Giuli.
    Zupełnie jakby wróciły dawne Anioły :)

  • Pechowa_

    18 July 2013, 20:48

    Cudowny wiersz.... Pozdrawiam