Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rymem o odejściu i powrocie.

Odszedłeś, tak bardzo serce me płacze
I dudni, i jęczy, o spokój kołacze.
Zabrałeś nadzieję, porwałeś me szczęście
Pragnę zapomnieć dziś Twe odejście.

To ja odeszłam? Czy pewien jesteś?
Zabrałam czas wspólny, chodząc po mieście?
Zwiedzając bloki, bary, piwnice?
Czy dałam jakąś Ci obietnicę?

Kiedy patrzyłam na Ciebie ponuro
Ty wzrok odwracałeś, zajęty chmurą
kłębem w twej głowie, zawsze obecnym.
Czy ja milczałam, chroniąc się przed tym?

Nie umiem pisać swobodnie o tym.
Piszę rymami, by znaleźć wzloty
Zapomnieć upadki, poskromić me złości.
I wrócić, dać jeszcze szansę miłości.

4403 wyświetlenia
35 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!